Kışlık Saç Bakımı

Bal Kullanarak saç bakımı
Balın içerisinde  bulunan ve doğal yollarla hidrojen peroksit saç renginiz koyu ise saç renginizin açılmasını sağlar. Yarım fincan saç kreminin içine 3/4 ölçek (fincan) bal ekleyerek nemli saçlarınıza bu hazırladığınız kremi sürereke plastik bir bone ile 8 saat kadar kapatın ve sonunda saçlarınızı yıkayın bu koyu olan saç renginizi açılmasını sağlayacak ve saçlarınızı besleyecek.

Limon ile saç bakımı
Kış geldi artık binbir derde deva limon c vitamini deposunu saç bakımında da kullacağız limon da saç rengini açıcı ve  aydınlık verici bir özelliğe sahip.Daha faydalı olması için taze sıklımış limonu tercih etmenizi tavsiye ederim. Bire üç ölçüsünde limon suyu ve suyu karıştırın. Bir sprey şişesine karışımı dökün
ve saçınızı sıkın. Bu tarifi güneşli günlerde yapmanızı öneririz. Limonun işe yaraması için  saçlarınızın ısı alması  gerekmektedir. Limon suyu sıktıktan sonra mutlaka saçlarınızı yıkayın ve  saç bakımınızı yapın. Aksi takdirde saçlarınız kurur ve faydasını göremezsiniz.


Papatya çayı ile saç bakımı
En bilindik saç kürleri arasında yer alan ve saç rengini  açıcı bitkilerden olan papatya çayı özellikle  sarı ve solgun saçlar için çok etkilidir. Saç larınızı en az haftada bir kere papatya çayı ile yıkamanız saçlarınızı parlamasını sağlayacaktır.
yarım fincan papatya çiçeğini 7 fincan kaynar suya ekleyin ve yarım saat kadar demlendikten sonra çayı soğutun soğğuyan  çayı  sonra hafif nemli saçlara uygulayın. yarım saat bu uygulamayı yaptıktan sonra saçlarınızı bol suy ile yıkayın.